Megnézem!
Bezár!
Magyar Német Angol
Most 1 látogató olvassa oldalunkat. infoNyitva tartás:

 

Téli (szeptember 1 - június 30.):

Kedd - Péntek:
10.00 - 18.00
Szombaton:
8.00 - 13.00

Nyári (július 1 - augusztus 31.):

Kedd - Péntek:
10.00 - 18.00
Szombaton:
zárva!


Vasárnap, hétfő: zárva!

 

Folyóirat olvasó

A folyóirat-kölcsönzést csak a Folyóirat-olvasók Klubjába beiratkozott 18 éven felüli bejegyzett balatonfüredi állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezők vehetik igénybe.

Folyóiratlista 2017.

 

KEF - Kábítószerügyi Egyeztető Fórum


A dohányzás egészségpszichológiája / Urbán Róbert. - Budapest : Nyitott Könyvműhely, 2007.

Meggyőződésünk, hogy a dohányzással csak interdiszciplináris megközelítéssel érdemes foglalkozni, és a jelen kötet erre tett kísérletet. Éppen ezért forgathatják haszonnal orvosok, pszichológusok, nővérek és az egészségügyben dolgozó más szakemberek, de fontos olvasmány lehet a középiskolai tanároknak is és bárkinek, aki szeretne rácsodálkozni, hogy mi mindent tudunk, és még mit nem tudunk napjaink egyik leggyakoribb függéséről, a dohányzásról.
 Merj nemet mondani! / Marie Haddou ; [ford. Morvay Zsuzsa] ; [ill. Barka Ferenc]. - Budapest : Park Könyvkiadó, 2008.

Miért olyan nehéz nemet mondani? Miért félünk attól, hogy ha visszautasítunk egy kérést vagy meghívást, azzal örökre megsértettük az illetőt? Hányszor, de hányszor fordul elő, hogy valamire igent mondunk, és aztán dúlunk-fúlunk magunkban, miért nem álltunk a sarkunkra és mondtunk nemet. Marie Haddou nyugodt és józan hangvételű könyve segít megértenünk, miben kellene megváltoznunk azért, hogy érdekeinknek, véleményünknek nyíltan hangot tudjunk adni. S ha erre képesek leszünk, csodálkozva fogjuk tapasztalni, mennyi megértéssel, sőt tisztelettel találkozunk.
A könyv első része az okok feltérképezésével segít személyiségünk, lelki alkatunk mozgatórugóinak megismerésében és tudatosításában, illetve konkrét technikákat javasol. A második részben öt tipikus élethelyzetből (munkahely, család, hétköznapi élet, baráti és szerelmi kapcsolat) vett párbeszédek olvashatók, a hozzájuk kapcsolódó rövid magyarázattal. A könyv végén pedig két kis pszichológiai teszt kitöltésével rögtön ellenőrizhetjük is, mennyire sikerült elsajátítanunk (egyelőre elméletben) a nemet mondás művészetét.Árnyék a lelkemen : kivezető út a depresszióból és a szorongásból / Andrea M. Hesse ; [ford. Turóczi Attila]. - Budapest : Ursus Libris, 2006.

Hirtelen, látszólag minden előzmény nélkül, egyszer csak úrrá lett rajta valami. Andrea Hesse, a sikeres újságírónő nem sokkal régen várt első gyermekének megszületése után, egy szupermarketben, bevásárlás közben találkozott először a félelem kínzó, levertséggel kombinált érzésével. Nem múló hangulatról volt szó, hanem a szorongásos tünetekkel kísért depressziós betegség kitöréséről.
Könyvében megkapó őszinteséggel mutatja be az átélt lelkiállapotokat, és azt a hosszú utat, amely a gyógyszeres, pszichológiai és alternatív terápiás módszerek kipróbálásán át végül a gyógyuláshoz vezetett. Beszámol arról is, hogyan tárultak fel eközben addig rejtve maradt lelki problémái, és hogyan tanulta meg azt, hogy a hisztérikus vagy éppen perfekcionista viszonyulások helyett sokkal célravezetőbb megtanulni együtt élni saját gyengeségeinkkel, és lehetőség szerint ügyesen bánni velük.
A személyes betegségtörténetet bemutató kötetet a depressziót és kezelési lehetőségeit ismertető szakmai anyag egészíti ki.Az "anyag" természete : a drogok... és miért nyúlnak hozzá oly sokan? / Griffith Edwards ; [ford. Kácsor Lóránt]. - Budapest : Napvilág Kiadó, 2006.

Az angol addiktológus szerző könyvében bemutatja, hogy a történelem során miként változott az emberek droghoz való viszonya. Kiindulópontja, hogy a drogokat, a drogfogyasztó magatartást csak a történelmi, társadalmi és kulturális összefüggésekkel együtt érthetjük meg. Ebből a nézőpontból foglalja össze a legális drogok (az alkohol, a dohány, a különböző gyógyszerek, nyugtatószerek, a halálos illóanyagok, a koffein, az éter, a khat stb.), az opiátok, a kannabisz, a kokain, az amfetaminok, a pszichedelikus anyagok történetét, kultúráját, bemutatja pszichológiai és fizikai hatásukat, továbbá részletesen ismerteti a használat, a társadalmi megítélés változásait.
Griffith Edwards könyvének záró részében a drogfogyasztás társadalmi, gazdasági, szabályozási következményeinek összegzését követően javaslatokat fogalmaz meg arra, hogyan kezelhetné a társadalom hatékonyabban a drogproblémát. Az angol droghelyzetről részletekbe menően tájékoztató, számos érdekességet, új kutatási eredményt, információt felsorakoztató kiadvány szakirodalom-jegyzékkel zárul.

  

Honlapunk a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0017 számú pályázat támogatásával jött létre.

 

Impresszum | design by: | | Tartalom © * Könyvtár * 2003 - 2017 | Counter: 132662 / 62140 | Info
Városi Könyvtár Balatonfüred | balateka@varosikonyvtar.t-online.hu Balatonfüredi Könyvtár 8230 Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35.
Start: 2010. április 1.

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Balatonfüred Városi Könyvtár Weboldala

Tulajdonos: Városi Könyvtár

Kapcsolat: Balatonfüred | balateka@varosikonyvtar.t-online.hu

Címsorszöveg: KEF - Kábítószerügyi Egyeztető Fórum - | Városi Könyvtár | Balatonfüred Városi Könyvtár Weboldala

Szlogen: A könyv a legjobb barátunk!

Linkfelhő: Könyvtár, Városi Könyvtár, Balatonfüredi könyvtár, könyvkölcsönzés, könyvkölcsönzés balatonfüreden, füredi könyvtár

Készült:Start: 2010. április 1.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső